- Ми знамо, високо ценимо и поштујемо Вас као мудрог и веома искусног политичара који је свој живот посветио служењу српском народу - поручио је Лавров у рођенданској честитки председнику Српске, пренела је Срна.

Он је навео да је, захваљујући доследним напорима Додика, Српска постала бастион храброг отпора неоколонијалној политици Запада.

- Ваше истакнуте особине одговорног, упорног и принципијелног националног лидера су у потпуности тражене и на најбољи начин се показују у тренутној компликованој ситуацији на Балкану - поручио је Лавров.

Шеф руске дипломатије навео је да свеобухватне везе Руске Федерације и Републике Српске постају јаче сваког дана.

- Чврсто сам уверен да ћемо заједничким напорима постићи све постављене циљеве. Тешко је оценити Вашу личну улогу у усавршавању свеобухватних веза и партнерства између Руске Федерације и Републике Српске које постају све јаче сваког дана за добробит наших народа, у име мира, безбедности и стабилности у Европи - навео је Лавров.

Он је председнику Српске пожелио здравље, благостање и успехе у даљој делатности, а братском српском народу у БиХ мир и просперитет.

Председник Републике Српске захвалио је Лаврову за рођенданску честитку и лепе жеље.

Додик је рођен 12. марта 1959. године у Бањалуци.

БОНУС ВИДЕО: