Певач већ дуже време мир проналази у православљу, али не планира да се замонаши. Тако је он током својих боравака у манастиру изучио тајне манастирске кухиње, а једно време је сам помагао монаштву у трпезарији.
Почео је Васкршњи пост који траје 48 дана и један је од строжијих за вернике који се придржавају канона.
Половина поста одвија се на води, а првих дана чак не би требало ништа јести. Постоји мноштво јела која се могу спремати без капи уља, а међу њима је и популарни хумус.
Милан Станковић, који такође ових дана пости, обожава намаз од леблебија и предлаже верзију која се припрема на води. Укусно, здраво и једноставно.
Прочитајте још
Постоји мноштво јела која се могу спремати без иједне капи уља, а међу њима је и популарни хумус. Само треба пустити машти на вољу.
Састојци за хумус на води
- 200 г куваних леблебија (из конзерве)
- 4 кашике тахинија (паста од сусама) кашичица солипола кашичице бибера
- сок од 2 мања лимуна
- кашика сувог влашца
- кашика белог лука у праху
- зачинска паприка
Припрема
У блендер ставите куване леблебије, тахини, со, бибер, влашац, бели лук и сок од лимуна, па све добро уситните. Уколико је хумус сувише густ, додајте воду од леблебија, из конзерве.
Намаз је потребно блендирати неколико минута јер тако ћете добити глатку и уједначену масу.
Готов хумус пребаците у чинију за сервирање, а остатак у теглу коју ћете чувати у фрижидеру. Хумус поспите зачинском паприком и послужите.