Певач већ дуже време мир проналази у православљу, али не планира да се замонаши. Тако је он током својих боравака у манастиру изучио тајне манастирске кухиње, а једно време је сам помагао монаштву у трпезарији.

Почео је Васкршњи пост који траје 48 дана и један је од строжијих за вернике који се придржавају канона.

Половина поста одвија се на води, а првих дана чак не би требало ништа јести. Постоји мноштво јела која се могу спремати без капи уља, а међу њима је и популарни хумус.

Фото: В. Данилов

 

 

Милан Станковић, који такође ових дана пости, обожава намаз од леблебија и предлаже верзију која се припрема на води. Укусно, здраво и једноставно.

Постоји мноштво јела која се могу спремати без иједне капи уља, а међу њима је и популарни хумус. Само треба пустити машти на вољу.

Састојци за хумус на води

  • 200 г куваних леблебија (из конзерве)
  • 4 кашике тахинија (паста од сусама) кашичица солипола кашичице бибера
  • сок од 2 мања лимуна
  • кашика сувог влашца
  • кашика белог лука у праху
  • зачинска паприка

Припрема

У блендер ставите куване леблебије, тахини, со, бибер, влашац, бели лук и сок од лимуна, па све добро уситните. Уколико је хумус сувише густ, додајте воду од леблебија, из конзерве.

Намаз је потребно блендирати неколико минута јер тако ћете добити глатку и уједначену масу.

Готов хумус пребаците у чинију за сервирање, а остатак у теглу коју ћете чувати у фрижидеру. Хумус поспите зачинском паприком и послужите.

(хелло)

БОНУС ВИДЕО: