Међутим, 30-годишњак је у четвртак рекао, према речима портпаролке суда у Хановеру, да није намеравао да убије дете.

Тачније, злочин је био уперен против мајке детета, са којом је био у процесу развода. Према речима портпаролке, делимично признање је било изненађење. На почетку суђења почетком фебруара, оптужени је негирао злочин, пише немачки "Билд".

Он то никада није могао да уради својој ћерки, рекао је тада 30-годишњак пред судом у Хановеру. До изрицања пресуде заказана су још два термина суђења.

Јавно тужилаштво терети 30-годишњег оца и његову 34-годишњу девојку за покушај убиства. Наводи се да су геријатријска сестра и болничар 24. јула 2023. убризгали живу из термометра у лево стопало и десну потколеницу детета тог човека. Његова девојка је такође негирала злочин на почетку суђења.

Дете пати од здравствених последица

На суду је речено да су се злочини догодили када је девојчица била у посети свом оцу у Спрингеу. Након што су дете вратили мајци, жена је приметила лоше стање девојчице. Тровање је потом дијагностификовано у болници.

Примењена доза могла је да буде фатална, рекли су тужиоци. Сходно томе, једногодишњакиња је била у животној опасности, морала је да буде на дужем лечењу на одељењу интензивне неге, па и данас пати од здравствених последица.

Када су ухапшени, њих двоје првобитно нису коментарисали наводе.

(Билд)

БОНУС ВИДЕО: