Ова кремаста посластица ма гризом и малинама идеална је за све оне који посте на води.

Фото: Схуттерстоцк/Илустрација

 

Састојци:

  • 2 кашике шећера
  • 4 кашике презли
  • 1 литар воде
  • 330 г гриза
  • 100 г шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 80 г кокоса
  • 200 г малина
  • 2 кашике шећера
  • Припрема:

    Шећер и презле упржити кратко на сувом тигању и сипати у калуп 20x20 цм или чаше. Воду са шећером ставити да проври, склонити са шпорета, па лагано додавати гриз уз непрестано мешање да се не би створиле грудвице. Вратити на шпорет и кувати на ниској температури још минут, два, па склонити и додати кокос. Смесу поделити на два дела и први сипати у калуп преко презли. Малине и шећер заједно прокувати десетак минута, па додати у другу половину гриза и распоредити преко прве половине. Колач оставити у фрижидеру пар сати да се лепо охлади, па тек онда служити.