Једна од његових неостварених жеља била је да има луксузни хотел у Београду у ком би могао да насели сиротињу и стара лица. Ова необична и племенита идеја сведочи о Властином великом хуманитарном духу и жељи да помогне онима којима је помоћ најпотребнија.

- У Београду има много луксузних хотела. Мени је жеља да имам један такав хотел. Ту бих населио сиротињу. То већ личи мало на политику, али замислите доле за најстарије који се слабо крећу, па онда идемо по спратовима... За сиротињу, за стара лица, за оне који немају где. Ја бих такав хотел. Хотел за људе који траже утеху - рекао је својевремно Власта за "Блиц".

Фото: В.Данилов

 

 

Љубав је увек била централна тема у животу овог великог уметника. За њега, љубав је била јединствена и важнија од свега. Одбацивао је мржњу као нешто што трује људе и наглашавао важност љубави у међуљудским односима.

Фото: Н.Фифић

 

 

Власта Велисављевић је прошао кроз тешке животне периоде, укључујући и борбу за преживљавање током Другог светског рата, када је био у нацистичком логору Дортмунд Херде. Ипак, успео је да побегне и врати се у Београд, где је наставио да гради своју каријеру као глумац.

- Увек и само љубав. Никада мржња. То не ваља. Мржња трује људе. Не само себе већ и околину. То није добро. Љубав је јединствена. Када се двоје воле, то је љубав. Једино ако немате брига. Имате људи који немају пара, немају шта да једу, па им је важније то шта ће појести него љубав. А када говоримо о мушко-женским односима, то дође на крају када се све среди - рекао је својевремено чувени глумац.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: