Другостепени суд је одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду Другог основног суда у Београду, објављено је на сајту тог суда.

Горан Стакић и Радан Петровић су осуђени за кривично дело тешка дела против опште сигурности, док је за кривично дело изнуда осуђен Жељко Стакић.

Један осумњичени проглашен кривим

Петровић је оглашен кривим јер је 22. новембра 2018. године изазвао пожар на аутомобилу марке "БМW X3" и "Ауди Q5", који су у власништву оштећених Слађане и Ивана Коматине, а којом приликом је оштећена фасада њихове куће, дрвене греде и цреп на надстрешници куће, у којој су тад били оштећени и њихово троје малолетне деце.

На возилима је тад наступила тотална штета и укупна имовинска штета од 6.534.462 динара.

Како је у пресуди наведено, Петровића је на то подстрекао Стакић у октобру 2018. године, јер је од њега у више наврата тражио од њега услугу, одсносно да запали аутомобиле за шта би му отписао дуг од 600 евра.

Горан Стакић му је објаснио на коју адресу треба да иде и да су у питању два аутомобила која се налазе у дворишту куће у Јајинцима, док је Петровић 21. новембра отишао до пумпе где је купио четири литре бензина.

Полио бензином аутомобиле, па их запалио

Петровић је следећег дана полио бензином предње ветробранско стакло на "Аудију", а затим запалио и задњи део возила "БМW".

Жељко Стакић је оглашен кривим што је 21. марта 2019. године у Београду, позвао Слађану Коматину и рекао јој да му дугује паре и да ће је звати сутра како би јој рекао где треба да дође, након чега је рекао "Буде ли ми се нешто десило, прећиће ти на други ниво! и "Следећи пут бомба иде на кућу", алудирајући на догађај од 12. марта када је у дворишту породичне куће оштећене бачена бомба.

"Нити ћу ја видети тебе, нити ћеш видети ти мене"

Следећи пут ју је позвао када је била у Полицијској управи за град Београд, где је претходно пријавила претње и питао је да ли може да му набави новац до 10 часова и да јој донесе на пумпу, да дође сама, говорећи: Нити ћу ја видети тебе, нити ћеш ти видети мене", да би је након пар минута позвао и рекао јој да узме што више може новца, да га донесе у еврима.

У ПУ су обележили новчанице од 1.200 евра које су стављене у коверту коју је понела са собом и отишла на пумпу у пратњи полиције, а када је саопштила Жељку Стакићу колико је новца понела, он је почео да виче на њу и прети јој, те је захтевао да донесе још 30.000 евра.

Међутим он је тражио да баци коверту са новцем на траву, што је она и учинила, док је он пришао месту где је новац остављен и узео га, када је и ухапшен.

Првостепеном пресудом је одбијена оптужба да је Горан Стакић 21. марта 2019. године извршио кривично дело изнуда у помагању.

БОНУС ВИДЕО: