Снимак дечака (2) са Филипина потпуно обраслог косом постао је вирална сензација у Азији, а његова мајка доживљава праву агонију јер верује да је она највећи кривац што мали Јарен пати од ретког синдрома.

Наиме, како је рекла за локални лист, она је током трудноће појела дивљу мачку и сматра да је то главни разлог зашто њен син тако изгледа.

Сујеверна мајка Алма верује да је дечаку коса порасла због клетве коју му је сама нанела након што је појела дивљу мачку. Што је најгоре, у причу верују и њене комшије.

Она је рекла да је током трудноће имала неконтролисану жудњу за дивљим мачкама, егзотичним јелом које се често конзумира у удаљеним планинским пределима у којима живи.

Међутим, када је овог месеца коначно одвела свог сина лекарима, открили су да он пати од такозване хипертрихозе, или синдрома вукодлака, невероватно ретког синдрома са само 50 до 100 пријављених случајева широм света од средњег века.

- Кривила сам себе када се родио, али су ми лекари недавно рекли да то није у вези - рекла је Алма.

Мајка забринута за његову будућност

Мајка наставља да истиче да је забринута за његову будућност и да ће се постарати да га не малтретирају у школи.

Доктор је додао да иако не постоји лек за хипертрихозу, третмани као што је ласерско уклањање длака могу помоћи овом стању. Мајка је рекла да ће покушати да уради десет третмана за четири до шест недеља, а затим да сачека да види шта ће се десити.

Сада тражи помоћ јер би сваки третман породицу коштао 2.500 филипинских пезоса (41 евро).

- Веома сам захвалан онима који су нам већ помогли. Надам се да ће мој син уз вашу помоћ добити шансу за бољи живот.

(Курир/Јутањи.хр)

БОНУС ВИДЕО: