Само ће крајњи југоисток остати сув већи део дана.

Ветар нас очекује слаб до умерен, у кошавском подручју и на планинама јак, југоисточни. Крајем дана на северу и западу у скретању на северозападни правац. Јутарња температура од -2 до 3, а највиша дневна од 5 до 11 степени Целзијуса, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Фото: РХМЗ

 

Београд

У Београду претежно облачно, ујутру и пре подне суво, од средине дана повремено са кишом. Ветар слаб до умерен, југоисточни. Јутарња од 1 до 3 степени, док ће највиша достићи 8 степени Целзијуса.

Наредних дана

Понедељак: Претежно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима ће бити и снега, који се увече и током ноћи очекује и у нижим пределима.

Уторак: Облачно, местимично са снегом у већем делу Србије, док ће само север и запад остати углавном суви. Брдско-планински предели ће формирати већи снежни покривач, док ће нижи предели исти формирати, искључујући запад и север земље. После подне и увече нас очекује слабљење и постепени престанак падавина.

Среда: Умерено облачно, суво и хладно са сунчаним интервалима, али наредних дана топлије. Местимично са слабом кишом у нижим и снегом у планинским пределима.

(Спутњик)