Према писању Курира, Брега и Бебек, који скоро 20 година нису комуницирали, недавно су се срели у Загребу, али ни тада договор о поновној сарадњи није пао. Организатори турнеје и сам Брега би волели да се окупе сва три певача - Бебек, Тифа и Ален Исламовић. Међутим, проблем је настао јер Жељко има посебан услов.

- Бебек би у случају да пристане да с Дугметом ради турнеју, желео да на бини буде и његов син. Он је, иначе, као гитариста члан татиног бенда. Како сам чуо, Брега тим условом није одушевљен, јер ће на турнеји свирати само чланови бенда. Још се чека Горанов одговор, али би ускоро требало да се зна да ли ће на турнеју ићи сва три певача - каже наш извор.

Поводом овог сазнања, новинари су позвали Бебека, али се јавила његова супруга Ружица.

Фото: АТА имагес

 

- Жељко тренутно не може да се јави, можда да назовете вечерас. Колико знам, што се турнеје тиче поводом 50 година каријере, он ће одржати концерте поводом постојања његовог имена и презимена, а о поновном окупљању с поменутим бендом нисам обавештена. На то би морао он да вам одговори - рекла је Бебекова супруга.

Горан Бреговић је у интервјуу за Недељник говорио о плановима за турнеју, али у овој причи није поменуо Бебека. Изјавио је да ће се потрудити да све који су чинили бенд а и даље су живи окупи на једном месту.

Фото: АТА имагес

 

- Нажалост, нису сви оригинални чланови Бијелог дугмета живи. Скупићемо се у старом саставу што боље можемо. Нема више ниједног живог клавијатуристе, и Лаза Ристовски и Владо Правдић су умрли, тако да ће Оги Радивојевић свирати клавијатуре. Он је мој дугогодишњи сарадник и одличан музикант, завршио је и клавир и дириговање. Зоран Реџић је ту из оригиналне поставе и Ђиђи Јанкелић, који је свирао исто у Бијелом дугмету. Без обзира на то што је 50 година бенда, успели смо да нађемо преживеле - рекао је Горан.

Подсетимо, Бијело дугме је настало из групе Јутро, а ново име је усвојило 1. јануара 1974. Вођа и једини стални члан групе био је гитариста Горан Бреговић, док су се на месту певача мењали Жељко Бебек, Младен Војичић Тифа и Ален Исламовић. У групу су долазили и из ње одлазили из различитих разлога басисти Зоран Реџић, Јадранко Станковић, Санин Карић и Љубиша Рацић, бубњари Горан Ивандић, Милић Вукашиновић и Драган Јанкелић и клавијатуристи Владо Правдић и Лаза Ристовски.

Фото. Зоран Јовановић Мачак/Ата имагес

 

Група се распала због рата у бившој Југославији, а поново се окупила на опроштајној турнеји 2005, кад су одржали концерте у Сарајеву, Загребу и Београду. Бесплатни концерт код Хајдучке чесме 1977. и опроштајни концерт у Београду 2005. су били међу најпосећенијим концертима на овим просторима.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: