Лори и Џорџ умрли су 7. априла у болници Универзитета у Пенсилванији, а узрок смрти још није утврђен.

Имали су 62 године и 202 дана. Рођени 18. септембра 1961. у Пенсилванији, Лори и Џорџ су имали делимично спојене лобање, које су делиле виталне крвне судове и 30 одсто мозга, односно фронтални и паријетални режањ.

Међутим, они су се разликовали на много начина. 

Џорџ је имао спина бифиду и није могао да хода, па је седео у столици налик инвалидским колицима коју је Лори гурала. Џорџ је имао успешну каријеру кантри певача, а Лори је неколико година радила у болничкој перионици.

Фото: Танјуг/АП

 

Џорџ рођен као жена

Године 2007. постали су први сијамски близанци истог пола који су почели да се идентификују као различити полови, када је Џорџ почео да се идентификује као мушкарац. Иначе, Џорџ је рођен као Дори, али је прво променио име у Реб, пре него што је постао Џорџ. 

Близанци су живели у двособном стану у Пенсилванији. Свако је имао своју собу, наизменично проводивши сваку ноћ у другој соби. Туширали су се одвојено, користећи завесу за туш као препреку, док се један туширао, а други стајао испред каде.

Кад год су их питали да ли желе да су икада били раздвојени, Лори и Џорџ су увек одговарали са "не".

Фото: Танјуг/АП

 

- Да ли бисте били раздвојени? Апсолутно не. Моја теорија је: зашто поправљати оно што није покварено? - рекао је Џорџ у документарцу из 1997. године.

Близанци су пркосили предвиђањима медицинских стручњака који су рекли да неће доживети 30 година. 

БОНУС ВИДЕО:

(Index.hr)