"Сабља" је једна од осам серија из целог света које су одабране за главну такмичарску селекцију Канског фестивала.

У серији главну женску углогу тумачиће глумица Милица Гојковић, чији лик је млада новинарка Даница Мандић. 

Милицу је шира публика упознала у серији "Сенке над Балканом", а гледали смо је и у серији "Беса". Чланица Југословенског драмском позоришта у Београду, а глуму је завршила у класи Небојше Дугалића.

Пре неколико година добила је награду "Ружица Сокић", а талентована девојка није имала среће да упише глуму из првог покушаја.

Фото: АТА имагес

 

 

- Нисам прошла на Факултету драмских уметности три пута, а четврте године желела сам да покушам у Новом Саду или у Београду. Некако се поклопило да Небојша Дугалић прима класу и отишла сам без размишљања код њега. Он је један од наших највећих глумаца, а и добар педагог. Научио ме је да будем стрпљива. Четири године студија биле су моје најбезбрижније године, говорила је Милица за Курир.

Фото: АТА имагес

 

 

Она се у свој позив заљубила случајно.

- У животу све радим из љубави и знатижеље. У основној школи са својим одељењем ишли смо да гледамо једну представу, а ја сам се исте секунде заљубила у главног глумца. Да бих се њему приближила, отишла сам на аудицију у то позориште и прошла. Некако уз њега сам заволела глуму. Он је отишао, а глума је остала.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: