Према закону Тексаса, дечак не може бити оптужен за тај злочин јер је у време када је починио убиство имао мање од 10 година, преноси Си-Би-Ес (CBS) њуз.

Дечак је рекао школским званичницима да је 2022. године пуцао и убио човека, саопштила је канцеларија шерифа за округ Гонзалес.

Како је наведено, дечак је дао истражитељима информације о убиству 32-годишњег Брендона О'Квина Расберија, 18. јануара 2022. у Никсону у Тексасу.

Испричао је да је тога дана био у посети своме деди у парку за кампере у близини где је Расбери живео и да је узео пиштољ из преграде за рукавице у дедином камиону, ушао у комби који је припадао Расберију, пуцао у њега и убио га.

Такође је навео да никада пре тога није видео Расберија и да он није урадио ништа што би могло да га наљути.

Истражитељи су 12. априла у залагаоници у оближњем граду пронашли пиштољ који је коришћен приликом убиства Расберија, али због тога што је дечак имао мање од 10 година када је починио злочин не може да буде оптужен за убиство из 2022. године.

Дечак је оптужен у вези са претњом упућеном другу из разреда и налази се у малолетничком притвору, где чека почетак суђења.

БОНУС ВИДЕО: