Како је открио, хероин је први пут пробао 1979. године, након чега је почео његов пакао са опијатима.

- У наше време, то је било нормално. Хероин су доносили студенти који су кобајаги студирају овде, а у ствари се тако издржавају. Ми клинци до тада смо пушили траву, а кад се ово појавило, то је плануло. У року од годину дана, цео Београд, углавном онај његов интелекутални део, био је навучен, зато што смо били млади и луди и желели смо све да пробамо. У оно време бих пробао и отров - рекао је глумац гостујући на телевизији Хајп.

Како је време пролазило он је све више падао у зависност, а највише га је повредило када су његови пријатељи почели да умиру од ХИВ-а.

Фото: Катарина Михајловић

 

- Већ после непуне године сам изгубио контролу и схватио сам које се опасности ту крију. Ипак, наставио сам, иако ме је гомила пријатеља из основне и средње упозоравала. Онда сам 90-их схватио да нема много мојих пријатеља, да су се многи разбежали по свету или разболели од дроге, да имају ХИВ. Најбољи од њих су најгоре завршили - објаснио је Видаковић и додао:

- Куповао сам опијате, имао сам пара, али кад су се послови смањили и кад су Мину почели да зову људи којима се дуговао новац, почели су проблеми. Отишла је у Холандију, потом су и деца отишла код ње.

Фото: М. Лабудовић

 

Ипак, одлучио је да жели да стави тачку на зависност. Од тада отворено говори о проблемима са пороцима у нади да ће људима бити светли пример да се клоне опијата.

- Запитао сам се хоћу ли да се бавим глумом или овим? Глуму сам волео довољно да сам био спреман да истрпим шта треба. И, није било лако, уопште. Дуго и тешко сам се скидао, на суво, без икаквих лекова. Намучио сам се, лежао сам код моје јадне мајке Грозде, она ми је доносила супице и пресвлаку. Кад сам све завршио, отишао сам код пријатељице докторке да ми извади крв и каже колико сам оштећен. Рекла ми је да сам имао много среће, све ми је било у реду. Упозорила ме је да се више никада не скидам на суво, јер могу сви органи да попуцају - рекао је глумац.

БОНУС ВИДЕО: