Мерилин вос Савант, ауторка књига и колумнисткиња, проглашена је за најпаметнију живу особу - њен ИQ износи 228. Са супругом, др Робертом Јарвиком, научником познатим по раду на вештачком срцу познатом као Јарвик-7, у срећном и успешном браку су од 1987. године, а своје искуство о одржавању квалитета партнерског односа поделила је с јавношћу.

Један од темеља, међусобно поштовање, неопходно је како би се остварила јака и искрена комуникација захваљујући којој се свака особа индивидуално развија, а слушањем и дељењем потреба подржава раст партнера. Разумети себе, а затим и другу особу је неопходно за континуирано подстицање и разумевање потреба. Ипак, постоје три основна правила односа која, према Мерилин вос Савант, никако не смемо занемарити како би, без обзира на пролазак година, однос остао стабилан, а појединци унутар њега задовољни.

Фото: Shutterstock

 

 

Повезаност

Време које проводите заједно треба да буде испуњено садржајем и активностима које можете заједно да обављате, а истовремено уживате у њима. Важно је одабрати оне активности које су подстицајне за разговор, а доприносе и менталном или физичком здрављу. Због тога, Вос Савант и њен супруг најчешће трче заједно или уживају у културним догађајима којима град у којем живе. Како придају велику пажњу рекреацији, обоје су завршили курсеве друштвених плесова, а своје искуство практикују и данас, заједно.

Фото: Профимедиа

 

 

Друштвене мреже

Обоје их избегавају. Схватајући како одузимају пажњу од битних садржаја и комуникације у стварном свету, ни Јарвик ни најинтелигентнија жена на свету не присуствују друштвеним мрежама, сматрајући како је, како наводи магазин Параде, "провођење времена на друштвеним мрежама утиче на удаљавање од партнера". Уместо тога, могу се бавити активностима које пружају прилику за развијање вештина или једноставно се одмакнути на квалитетан начин од буке свакодневнице док и даље проширују видике.

Породица

Јасно, неки партнери се одлучују да не буду родитељи или нису у могућности остварити жељу за оснивањем породице, али Мерилин вос Савант је мишљења како је управо породица та која даје једну нову димензију односу. Време које проводимо са најближима, ма шта радили, од дељења оброка до гледања телевизијског програма, прилика је за међугенерацијско ширење видика који нуди нова знања и перспективе, а супружнике одржава виталнима.

Фото: Профимедиа

 

 

Иако њихов први сусрет није био успешан, Роберт Јарвик није одустао од своје садашње партнерке. Данас, након више од 35 година брака, пример су партнера који заиста деле свој живот и позитивно утичу једно на друго. Вреди их користити као инспирацију и имплементирати барем нека од ових правила како бисте надопунили и ојачали свој партнерски однос.

Дакле, мудре жене које се придржавају ова три правила су најчешће вољене жене.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: