Маса је евакуисана након што су службе Хитне помоћи експресно напустиле лице места. Портпарол "Блекпул куле" рекао је за Дејли мејл да се извођач опоравља након што му је збринута мања повреда зглоба.

Свих 700 чланова публике је испраћено из зграде одмах после инцидента и добили су бесплатне карте за будући наступ. Ревизија акта ће се обавити као и стандардне безбедносне процедуре, потврдили су из "Блекпул куле".

Један од људи из публике, написао је на Твитеру: "Тип је слетео тачно испред нас и жестоко се ударио, није деловао критично, али ко зна, имао је ужасне болове".

Портпарол "Блекпул куле" истакао је да је њихов медицински тим веома брзо и добро реаговао све док није стигла Хитна помоћ.

- Задовољство нам је што можемо да потврдимо да се извођач добро опоравља и да се лечи због мање повреде зглоба. Безбедност и добробит наших извођача су од највеће важности - рекао је.

Наступ "Точак смрти" постао је главни део циркуског света. Извођачи предузимају трикове за балансирање на апарату у висини и трче около са обе стране да би га ротирали.

Та тачка на неко време пала је у заборав након низа фаталних несрећа, све док није поново уведена 1970-их под називом "Точак смрти".

Године 1994. циркуски извођач Невил Кембел се фатално оклизнуо током наступа у "Блекпул кули" пред 400 људи у публици. Двадесетогодишњак је пао на земљу и слетео на главу током наступа.

БОНУС ВИДЕО: