Потврда да је екстрадиција одобрена је достављена данас.

Подсећамо, Љупчо Палевски, првоосумњичени за киднаповање и убиство 14-годишње Вање Ђорчевске и 74-годишњег Панча Жежовског, ухапшен је 5. децембра у граду Баликесир у Турској по међународној потерници, а 11. децембра му је одређен екстрадициони притвор.

Јавно тужилаштво Северне Македоније је саопштило да је за „лице осумњичено за два кривична дела отмице, као и два убиства на свиреп начин“ по предлогу Основног јавног тужилаштва Скопље „већ одређена мера притвора… одмах по његовој екстрадицији“.

Фото: МУП Македоније

 

Турске судске власт су Палевског 29. децембра ставиле привремени затвор у Затвореној казненој поправној установи „Баликесир“ ради екстрадиције Северној Македонији, „у складу са чланом 16. Европске конвенције о екстрадицији злочинаца“.

За саучесништво у двострукој отмицу и убиству на свиреп начин су осумњичени Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски, који су у притвору у Скопљу, док је Вањин отац, Александар Ђорчевски, осумњичен да је помагао у отмици његове кћерке.

Тела малолетне Скопљанка Вање и фризера Панча из Велеса, чији је нестанак пријављен 27, односно, 24. новембра, нађена су 3. децембра.

(Телма)

БОНУС ВИДЕО: