Potvrda da je ekstradicija odobrena je dostavljena danas.

Podsećamo, LJupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj po međunarodnoj poternici, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor.

Javno tužilaštvo Severne Makedonije je saopštilo da je za „lice osumnjičeno za dva krivična dela otmice, kao i dva ubistva na svirep način“ po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje „već određena mera pritvora… odmah po njegovoj ekstradiciji“.

Foto: MUP Makedonije

 

Turske sudske vlast su Palevskog 29. decembra stavile privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi „Balikesir“ radi ekstradicije Severnoj Makedoniji, „u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca“.

Za saučesništvo u dvostrukoj otmicu i ubistvu na svirep način su osumnjičeni Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju, dok je Vanjin otac, Aleksandar Đorčevski, osumnjičen da je pomagao u otmici njegove kćerke.

Tela maloletne Skopljanka Vanje i frizera Panča iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 27, odnosno, 24. novembra, nađena su 3. decembra.

(Telma)

BONUS VIDEO: