Podsetimo, telo 14-godišnjeg Vanje, koja je nestala 27. novembra, pronađeno je 3. decembra kod Skoplja. Prvooptuženi za otmicu i ubistvo je LJupčo Palevski-Palčo, koji čeka ekstradiciju iz Turske, dok su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski u pritvoru u Skoplju.

U pritvoru je i Vanjin otac, optužen da je pomagao osumnjičenima u izvršenju otmice dajući im informacije o kretanju svoje ćerke, piše Telma.mk. Na predlog nadležnog tužioca ukinut je pritvor Stefanu Dimovskom, vozaču LJupča Palevski-Palča, koji je osumnjičen da je pomagao u bekstvu. 

Dimovskom su izrečene mere predostrožnosti - zabrana napuštanja boravišta, oduzimanje putne isprave i obaveza da se pojavi pred sudom. Inače, policija je prilikom potrage za Vanjom pronašla telo 74-godišnjeg penzionera Panča Žežovskog. Kasnije se ispostavilo da su dva ubistva povezana i da su za njih osumnjičene iste osobe.

Foto: MUP Makedonije

 

Hteli da iznude novac od majke?

Nakon hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je Vanjin otac ostalim osumnjičenima rekao kada i kako će Vanja izaći iz kuće kako bi organizovana grupa na čelu sa Palevskim iznudila novac od Vanjine majke.

Prema policijskim saznanjima, Vanjina majka je prodala stan i upravo su ta sredstva bila motiv za iznudu. Spasovski je naveo da je Palevski organizator ubistva.

Otmičari su Vanju oteli automobilom koji su prethodno ukrali iz Žežovskog. 

BONUS VIDEO: