Жика Николић у пензију је отишао као један од најпопуларнијих телевизијских водитеља.

- Квалитет човека огледа се у његовом настојању да не заборави своје порекло и корене. Ја, управо, одатле црпим енергију, рекао је једном приликом Жика који у свакој прилици радо спомене родно село Јасиковицу, надомак Трстеника.

Имање које је наследио од оца Малише и мајке Станке, сачувао је у изворном стању, уз мало дотеривања.

- Кућа је остала онаква каква је била кад су је моји родитељи направили. Мало смо је осавременили, ојачали смо зидове и средили стазе, испричао је Жика.

 

 

- Отац је био прави српски сељак. Живели смо од пољопривреде. Било је и тешких дана, али никад се није гладовало. Некад се живело на проји, некад на кајмаку, некад на месу, присетио се водитељ, који користи сваку прилику да дође у родно место.

- Ово је моја успомена, нешто што у мени буди срећу. Желео сам да све остане онако како је било, што су подржали и моји потомци. Радо долазе на огњиште и то ме много радује.

 

 

У соби, у којој је Жика Николић некада радио домаће задатке, данас је библиотека намењена мештанима села.

- Ова просторија је отворена за све људе из села, посебно за децу. Могу да сврате и узму књигу коју желе, врате је кад прочитају, донесу неку своју коју би волели да поделе са другима, испричао је Жика у емисији "Nećete verovati".

БОНУС ВИДЕО: