Ведрана је својевремено у својој аутобиографији причала о свом животу, а читаоце је изненадио њен став када је изјавила да ће подићи руку на себе када сазна да болује од опаке болести. Данас су те речи још теже.

- Данас престајем да пишем блог јер ћу се посветити лечењу и написати књигу о томе. Кад аутор књиге пише о фазама свога умирања то се чита као лудо. Додуше, те књиге имају смисла кад аутор или ауторка умру, све друго није напето. Нажалост, не могу вам рећи хоћу ли умрети, сигурна сам да шансе постоје - навела је Ведрана Рудан у свом блогу (комплетано саопштење прочитајте на ОВОМ линку).

Књижевница током свог јавног рада никада није крила болне детаље из приватног живота. Причала је и како јој је мајка алкохоличарка, да је у породичној кући било много насиља и да је личило све на пакао. Њено детињство је било врло тешко, мајка је запостављала сестре и њу због порока. 

Фото: АТА имагес

 

Ведранина животна прича никога не оставља равнодушним: 

- Маму су колима хитне помоћи одвезли у лудницу. Повраћала је јетру, имала тридесет килограма, црна у лицу и на умору, нико од нас није веровао да ће преживети и престати да пије. Имала је ћерке које је нису занимале, посесивну, злу мајку, мужа алкохоличара којег није волела, а могла је имати каријеру. Зашто би престала да пије? Ја сам имала двадесет година и толико сам се навикла на мајку алкохоличарку да ми то више није сметало - пише на почетку књиге.

На срећу, њена мајка се спасила порока, али и даље је била безосећајна према деци:

- Моја је мајка ишчупала ћерку из срца. Кад се сестра разболела, била сам у паници. "Мама, мама, сестра има рак плућа." Тајац. "Добро, само се ти због тога немој узнемиравати. Ту се ништа не може учинити, сви ћемо једном отићи". Никад нисам мајци рекла како се осећала, да ли је у болници или код куће, пати ли јако или подношљиво. Није је било брига. Мама, умрла је. Уздах. Искључићу телефон да никога не чујем. Није отишла на сахрану.

Фото: принтскрин јутјуб РТС ТВ лица, као сав нормалан свет - Званични канал

 

Ведрана је у овом делу говорила и о томе да се плаши "умирања на рате". Највише је шокирала изјава да ће се уколико сазна да болује од неизлечиве болести, убити.

- Стара сам, бојим се умирања на рате. Намеравам да се убијем кад будем чула да имам неизлечиву болест, али има толико тешких болести које те без припреме вежу за кревет. Деца те неће убити, ни партнер. Да, највише се бојим лежања у кревету и беспомоћног чекања на смрт - била је искрена она, преноси Информер.

БОНУС ВИДЕО: