Vedrana je svojevremeno u svojoj autobiografiji pričala o svom životu, a čitaoce je iznenadio njen stav kada je izjavila da će podići ruku na sebe kada sazna da boluje od opake bolesti. Danas su te reči još teže.

- Danas prestajem da pišem blog jer ću se posvetiti lečenju i napisati knjigu o tome. Kad autor knjige piše o fazama svoga umiranja to se čita kao ludo. Doduše, te knjige imaju smisla kad autor ili autorka umru, sve drugo nije napeto. Nažalost, ne mogu vam reći hoću li umreti, sigurna sam da šanse postoje - navela je Vedrana Rudan u svom blogu (kompletano saopštenje pročitajte na OVOM linku).

Književnica tokom svog javnog rada nikada nije krila bolne detalje iz privatnog života. Pričala je i kako joj je majka alkoholičarka, da je u porodičnoj kući bilo mnogo nasilja i da je ličilo sve na pakao. NJeno detinjstvo je bilo vrlo teško, majka je zapostavljala sestre i nju zbog poroka. 

Foto: ATA images

 

Vedranina životna priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim: 

- Mamu su kolima hitne pomoći odvezli u ludnicu. Povraćala je jetru, imala trideset kilograma, crna u licu i na umoru, niko od nas nije verovao da će preživeti i prestati da pije. Imala je ćerke koje je nisu zanimale, posesivnu, zlu majku, muža alkoholičara kojeg nije volela, a mogla je imati karijeru. Zašto bi prestala da pije? Ja sam imala dvadeset godina i toliko sam se navikla na majku alkoholičarku da mi to više nije smetalo - piše na početku knjige.

Na sreću, njena majka se spasila poroka, ali i dalje je bila bezosećajna prema deci:

- Moja je majka iščupala ćerku iz srca. Kad se sestra razbolela, bila sam u panici. "Mama, mama, sestra ima rak pluća." Tajac. "Dobro, samo se ti zbog toga nemoj uznemiravati. Tu se ništa ne može učiniti, svi ćemo jednom otići". Nikad nisam majci rekla kako se osećala, da li je u bolnici ili kod kuće, pati li jako ili podnošljivo. Nije je bilo briga. Mama, umrla je. Uzdah. Isključiću telefon da nikoga ne čujem. Nije otišla na sahranu.

Foto: printskrin jutjub RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

 

Vedrana je u ovom delu govorila i o tome da se plaši "umiranja na rate". Najviše je šokirala izjava da će se ukoliko sazna da boluje od neizlečive bolesti, ubiti.

- Stara sam, bojim se umiranja na rate. Nameravam da se ubijem kad budem čula da imam neizlečivu bolest, ali ima toliko teških bolesti koje te bez pripreme vežu za krevet. Deca te neće ubiti, ni partner. Da, najviše se bojim ležanja u krevetu i bespomoćnog čekanja na smrt - bila je iskrena ona, prenosi Informer.

BONUS VIDEO: