Стихови које је отпевао Зоран Ванев појединци су доживели као део своје биографије посебно они који су трбухом за крухом отишли ван Балкана како би на бауштелу тражили своју срећу. После толико година пада се и даље у севдах и дижу руке чим се чују отповене речи: "Ово је јузна пруга, ни љубави, ни друга, ни сталне адресе". Слична судбина задесила је и Зорана Ванева који је свој живот наставио да гради у Швајцарској.

Певач Зоран Ванев прославио се песмом "Јужна пруга",а након што је стекао велику популарност, повукао се из јавност.

Зоран је дипломирао на Факултету за природну медицину и постао признати доктор природне медицине у Швајцарској.

- Имам и додатну професију, али музика мени остаје као ген који је урођен и увек ћу се трудити да будем активан па макар и овако мало. За додатну професију, која ми је задњих четри године сада главна професија, а то је да сам дипломирао на Факултету за Природну медицину и постао признати доктор природне медицине у Швајцарској - рекао је Зоран раније.- Моје студије су трајале целих пет година од понедељка до недеље (без паузе), зато што сам студирао од понедељка до петка на природном одсеку, а сваке суботе и недеље сам изучавао конвенционалну медицину - рекао је он једном приликом и додао:

- Зато сам и нестао са естраде, али се не кајем уопште, зато што се сада бавим јако коректним послом. Имам своју праксу у Цириху већ четири године и као доктор природне медицине сам признат код здравствених осигурања.

Зоран је иначе пореклом из Македоније, а данас живи у Швајцарској где је основао породицу и окренуо се потпуно другој пословној делатности и изгледа скроз другачије.

(Србија данас)

БОНУС ВИДЕО: