Постоји неколико начина које бисте требали пажљиво пропратити како би пилетина била сочна, а хрскава. 

1. Потопите у слану воду

Ако желите да пилетина буде укусна и сочна, потопите је у слану воду.

2.Зачини су битни

ЗДа бисте добили спој феноменалних арома, користите уваљајте пилетину у мешавину црног бибера, першуна, црног и белог лука, мускантног орашчића и зачинске паприке.

3. Како би поховање пилетине било успешно, покупите убрусом вишак течности

Ово је веома битна ставка у спремању поховане пилетине. 

Фото: Профимедиа

 

4.Пржење меса

Пржите пилетину да лепо порумени са једне стране, па је тек онда преврните. Видећете и сами да се фино одваја од тигања кад добије златну корицу, зато најбоље да је само једном преврнете.

5.Грешка коју правите приликом пржења

Тигањ у ком пржите месо не треба да буде много дубок, али треба да буде загрејан. Битно је да поклопите тигањ токм пржења. 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: