Postoji nekoliko načina koje biste trebali pažljivo propratiti kako bi piletina bila sočna, a hrskava.
1. Potopite u slanu vodu
Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.
2.Začini su bitni
ZDa biste dobili spoj fenomenalnih aroma, koristite uvaljajte piletinu u mešavinu crnog bibera, peršuna, crnog i belog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.
Pročitajte još
3. Kako bi pohovanje piletine bilo uspešno, pokupite ubrusom višak tečnosti
Ovo je veoma bitna stavka u spremanju pohovane piletine.
4.Prženje mesa
Pržite piletinu da lepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Videćete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.
5.Greška koju pravite prilikom prženja
Tiganj u kom pržite meso ne treba da bude mnogo dubok, ali treba da bude zagrejan. Bitno je da poklopite tiganj tokm prženja.
(Trpeza)