Postoji nekoliko načina koje biste trebali pažljivo propratiti kako bi piletina bila sočna, a hrskava. 

1. Potopite u slanu vodu

Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.

2.Začini su bitni

ZDa biste dobili spoj fenomenalnih aroma, koristite uvaljajte piletinu u mešavinu crnog bibera, peršuna, crnog i belog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.

3. Kako bi pohovanje piletine bilo uspešno, pokupite ubrusom višak tečnosti

Ovo je veoma bitna stavka u spremanju pohovane piletine. 

Foto: Profimedia

 

4.Prženje mesa

Pržite piletinu da lepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Videćete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.

5.Greška koju pravite prilikom prženja

Tiganj u kom pržite meso ne treba da bude mnogo dubok, ali treba da bude zagrejan. Bitno je da poklopite tiganj tokm prženja. 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: