Време у Србији

Изнад већег дела земље претежно сунчано, с највишом дневном температуром од 20 до 23 степена док се увече и у току ноћи очекује умерено наоблачење, пред јутро на западу и југозападу Србије киша.

У брдско-планинским пределима југозападне, јужне и источне Србије током дана променљиво облачно, ујутро и пре подне на истоку понегде са краткотрајном кишом или локалним пљуском, после подне постепено разведравање.

Ветар слаб до умерен, северни и североисточни, на истоку источни.

Време у Београду

И у Београду претежно сунчано уз слаб северни и североисточни ветар. Јутарња температура биће од 7 до 10, а највиша око 23 степена. Увече и у току ноћи мало и умерено облачно.

Прогноза за наредне дане

Према изгледима времена за наредних седам дана, до понедељка, 20. маја, променљиво облачно са сунчаним интервалима. Киша и локални пљускови са грмљавином у уторак и среду местимично се очекују у западним, јужним, централним и југоисточним, а у другој половини седмице, уз пораст температуре, понегде и у осталим пределима.

У кошавском подручју ће од среде дувати умерен и јак југоисточни ветар, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено са ударима олујне јачине.

БОНУС ВИДЕО: