Бејби Лазања (Baby Lasgna), правог имена Марко Пуришић, ујединио је Хрватску песмом "Рим тим таги дим".

Надали су се Хрвати победи њиховог представника на "Евровизији 2024", али упркос предвиђањима кладионица, шампион је ипак постао Швајцарац Немо.

Иако Марко нема посебан разлог зашто је себи наденуо име Бејби Лазања ("Подсвесно сам схватио да трепери имају 'бејби' ово, 'бејби' оно, лазање су онда звучале довољно апсурдно па је тако испало - тотално рандом"), комшијски медији доносе занимљиву причу - колико је презимењака младог певача у Хратској када се гледа њеково уметничко "презиме" Лазања, као и одакле они воде порекло.

Фото: Профимедиа

 

 

У Хрватској према подацима Државног завода за статистику презиме Лазања носе 82 особе, пише "Загреб.инфо".

Мање је познато да у Хрватској постоји презиме Лазања, а према подацима "Ацта Цроатица", Лазање у Хрватској су Хрвати, обично из околине Нина (Задарска жупанија).

И док у Хрватској нема особа с именом "Бејби", постоји име - "Беба". У Хрватској то име према подацима Државног завода за статистику носи 61 особа.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Eurovision Song Contest

 

 

Да подсетимо, Бејби Лазања је пре музичке каријере радио у школи као асистент на настави и вероватно би био учитељ да није музичар. Завршио је инжењерство звука у Љубљани, а сада пише завршни рад на студијама односа с јавношћу.

БОНУС ВИДЕО: