Bejbi Lazanja (Baby Lasgna), pravog imena Marko Purišić, ujedinio je Hrvatsku pesmom "Rim tim tagi dim".

Nadali su se Hrvati pobedi njihovog predstavnika na "Evroviziji 2024", ali uprkos predviđanjima kladionica, šampion je ipak postao Švajcarac Nemo.

Iako Marko nema poseban razlog zašto je sebi nadenuo ime Bejbi Lazanja ("Podsvesno sam shvatio da treperi imaju 'bejbi' ovo, 'bejbi' ono, lazanje su onda zvučale dovoljno apsurdno pa je tako ispalo - totalno random"), komšijski mediji donose zanimljivu priču - koliko je prezimenjaka mladog pevača u Hratskoj kada se gleda njekovo umetničko "prezime" Lazanja, kao i odakle oni vode poreklo.

Foto: Profimedia

 

 

U Hrvatskoj prema podacima Državnog zavoda za statistiku prezime Lazanja nose 82 osobe, piše "Zagreb.info".

Manje je poznato da u Hrvatskoj postoji prezime Lazanja, a prema podacima "Acta Croatica", Lazanje u Hrvatskoj su Hrvati, obično iz okoline Nina (Zadarska županija).

I dok u Hrvatskoj nema osoba s imenom "Bejbi", postoji ime - "Beba". U Hrvatskoj to ime prema podacima Državnog zavoda za statistiku nosi 61 osoba.

Foto: Printskrin Jutjub/Eurovision Song Contest

 

 

Da podsetimo, Bejbi Lazanja je pre muzičke karijere radio u školi kao asistent na nastavi i verovatno bi bio učitelj da nije muzičar. Završio je inženjerstvo zvuka u LJubljani, a sada piše završni rad na studijama odnosa s javnošću.

BONUS VIDEO: