Српски младић Марко Н. (17) погинуо је синоћ касно у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила у северном чикашком предграђу Гленвју, само неколико дана пре матурског испита и прославе.

Полиција је саопштила да је матурант погинуо, а да су три особе повређене у несрећи у којој су учествовала два аутомобила на адреси 1200 Ист Лејк авенија синоћ (у недељу) нешто после 23 сата.

Марко Н. је управљао мерцедесом у који је ударио мустанг који се кретао великом брзином. Његов сапутник је тешко повређен и пребачен је у болницу. Возач мустанга је у болници са повредама које нису опасне по живот, док је његов сувозач је у критичном стању.

"Чуо сам велики ударац"

Сцена на месту несреће је стравична. "Мерцедес" је скоро преполовљен, цео гепек му је откинут а задњи крај пао је у комшијско двориште.

- Овај тип са мустангом је летео. Чуо сам звук аутомобила док је пролазио улицом, а секунд касније чуо сам велики ударац - рекао је комшија Денис Мулен.

Комшије овог мирног насеља кажу да је несрећа звучала као експлозија.

Пријатељи кажу да је Никетић био апсолвент средње школе "Гленбрук Југ", да је за неколико дана требао да иде на матурски бал, а за неколико недеља да матурира.

Породица настрадалог је, иначе, прилично позната и угледна у српској заједници у Чикагу, и у кумовским је односима са преминулим легендарним певачем народне музике Шабаном Шаулићем, који је пре 5 година такође погинуо у саобраћајном удесу у Немачкој.

''Био је добар дечко, популаран у школи''
- Само знам да је он био добро дете. Нема ништа лоше да се каже о овом клинцу. Био је веома популарно дете у школи - рекла је Инеса Кауфман.

Један сведок, који се затекао на лицу места и позвао хитну, изјавио је да га је "мустанг" обишао само неколико секунди пре несреће, те да је возио најмање 90 миља на сат пре судара, гасећи и палећи светла.

- Видео сам га још једном како пали светла, а онда сам секунд касније видео светла у ваздуху, чуло се да је аутомобил ударен - рекао је сведок.

(Сербиан Тимес)

БОНУС ВИДЕО: