Отац Предраг Поповић је говорио о људима и парама, а како је рекао, људи који желе да помогну другима, помагаће и када имају новац, и када га немају.

- Ако вам Господ дозволи да у животу имате пуно пара, слава му и хвала му на томе. И даље сам литургијски. Људи кажу ја ако будем имао пара, ја ћу да помажем друге, која је то тек лаж, није тако, водите рачуна. Ти ако си навикао да помажеш друге и кад немаш, помагаћеш их кад будеш имао, ти ако ниси навикао да помажеш људе, кад будеш имао, тек онда нећеш.

Фото: Јутјуб принтскрин/Док анђели спавају

 

Отац Поповић осврнуо се и на чувене предрасуде о томе да новац квари људи. Тако је нагласио, да све важи о духовног стања човека, односно од тога какав је он заиста. Добре људе, новац не може да промени.

- Онај ко је навикао на добро, он ће добро да ради увек и свуда и паре га неће спречавати. Паре не мењају људе, паре само откривају људе, а ти себе ниси дефинисао, ниси показао ко си. Ти не знаш ко си, само знаш да имаш пуно пара и бојиш се да ти их неко не отме, и гледаш да их сачуваш и да уживаш у томе, јер је живот кратак. Он не зна ко је као човек. Не може да зна јер он одбија да зна истину, а зна да је он смртник - рекао је.

- То је истина коју нико не може да порекне, е ти људи који имају пуно пара, они ће да ураде све што могу да буду бесмртни, ако не могу да буду бесмртни овако, онда ће они да гледају да оставе неки траг, да буду бесмртни - рекао је Отац Предраг Поповић.

Многи су се сложили са њим, те су истакли да је ово што је испричао истина која не може да се порекне и да су и сами на основу личног искуства искусили баш то.

К1