Ово су три најчешће грешке које правимо када је у питању чување намирница:

1. Не перите плодове одмах

Чини се логичним да поврће и воће одмах после куповине и пре одлагања у фрижидер добро оперемо. Ипак, то је грешка. Влага ће поспешити раст бактерија и намирнице ће брже пропасти. Не перите их док не одлучите да их једете или спремате неко јело од њих. Тако ће дуже остати свеже, пише "Дејли мејл".

Фото: Профимедиа

 

2. Не чувајте воће и поврће једно поред другог

Воће и поврће требало би да одвајате једно од другог када их стављате у фрижидер или већ кад их купите. Многи плодови производе етилен, гас који и произвођачи користе да би воће и поврће брже сазрело. Етилен ће тако убрзати и пропадање плодова у непосредној близини. Дакле, парадајз и кајсије не чувајте једно уз друго.

Фото: Катарина Михајловић

 

3. Извадите из кесе

Поврће не би требало да се чува у кеси. Сваком плоду треба ваздуха и простора да остане дуже свеже. Поврће држите у мрежастим кесама или још лакше - пробушите рупице на пластичним.

БОНУС ВИДЕО: