Он је сада у својој исповести открио непознате детаље из свог живота.

– Родио сам се у једном селу Доњи Церани, у једној земљорадничкој фамилији, било нас је петоро. Не кријем да сам помагао породици, чувао стоку, све сам то радио и поред одласка у школу, али то је било нормално – рекао је Миле.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Срећне дане у свом селу, прекинуо је одлазак његових родитеља на други континет када је напустио родно место и отишао у Сарајево са само четрнест година.

– Када сам био осми разред родитељи су отшли за Америку и мој најстарији брат био ми је као дуги отац, живео је у Сарајеву. Имао је жену и дете и становали смо у једној бараци, једној соби сви. Код њега сам отишао и завршио средњу школу– открио је Китић у емисији „Из Профила“ и открио како је тада живео:

– Тешко је доћи из провинције у велики град и почети се бавити музиком, посебно је Сарајево било музичка метропола тада. Било је пар певача који су били озбиљне звезде. Почео сам да певам по домовима културе и приметили су ме, били су неки момци који су основали бенд „Принчеви“ и ја сам почео са њима да свирам бас гитару поред обавеза према школи, почео сам и да певушим и идем на нека такмичења аматера- присетио се певач својих почетака.

Фото: Репринт Сабор

 

 

Поред певања, Китич је јако волео спорт и имао амбицију да упише факултет.

- Желео сам да будем професор физичког васпитања. Отишао сам на пријемни на ДИФ и ту сам упознао колеге које су се бавиле музиком, а тог дана су имале тезгу у некој башти. Отишао сам с њима да певам уместо на пријемни, и тако је све почело… Нисам уписао факултет! – испричао је Миле.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: