On je sada u svojoj ispovesti otkrio nepoznate detalje iz svog života.

– Rodio sam se u jednom selu Donji Cerani, u jednoj zemljoradničkoj familiji, bilo nas je petoro. Ne krijem da sam pomagao porodici, čuvao stoku, sve sam to radio i pored odlaska u školu, ali to je bilo normalno – rekao je Mile.

 

Foto: ATA images

 

 

Srećne dane u svom selu, prekinuo je odlazak njegovih roditelja na drugi kontinet kada je napustio rodno mesto i otišao u Sarajevo sa samo četrnest godina.

– Kada sam bio osmi razred roditelji su otšli za Ameriku i moj najstariji brat bio mi je kao dugi otac, živeo je u Sarajevu. Imao je ženu i dete i stanovali smo u jednoj baraci, jednoj sobi svi. Kod njega sam otišao i završio srednju školu– otkrio je Kitić u emisiji „Iz Profila“ i otkrio kako je tada živeo:

– Teško je doći iz provincije u veliki grad i početi se baviti muzikom, posebno je Sarajevo bilo muzička metropola tada. Bilo je par pevača koji su bili ozbiljne zvezde. Počeo sam da pevam po domovima kulture i primetili su me, bili su neki momci koji su osnovali bend „Prinčevi“ i ja sam počeo sa njima da sviram bas gitaru pored obaveza prema školi, počeo sam i da pevušim i idem na neka takmičenja amatera- prisetio se pevač svojih početaka.

Foto: Reprint Sabor

 

 

Pored pevanja, Kitič je jako voleo sport i imao ambiciju da upiše fakultet.

- Želeo sam da budem profesor fizičkog vaspitanja. Otišao sam na prijemni na DIF i tu sam upoznao kolege koje su se bavile muzikom, a tog dana su imale tezgu u nekoj bašti. Otišao sam s njima da pevam umesto na prijemni, i tako je sve počelo… Nisam upisao fakultet! – ispričao je Mile.

(Grand)

BONUS VIDEO: