Друго место је заузео Бабy Ласагна из Хрватске са нумером "Рим Тим Таги Дим", а треће Алиона и Џери из Украјине са песмом "Тереса & Мариа".

Представница Србије, Теyа Дора, завршила је 17. у финалу, а супервизорка и главна уредница "Песме за Евровизију", домаћег избора за одлазак на најгледанији музички фестивал, Оливера Ковачевић, прокоментарисала је наш пласман, којим је задовољна.

Фото: Профимедиа

 

 

- Добро је што је наша представница лепо представљала Србију. Песма "Рамонда" је била одлична и захтевала такав наступ. Ми смо волели да победимо, јер сви волимо да победимо, али... Страшно нам недостају земље из региона. Недостаје нам Црна Гора, Босна и Херцоговина, Северна Македонија. Не знам да ли сте приметили колико се Бабy Ласагна радовао кад је Теyа Дора прошла у финале. То су лепе поруке и ствари. Да ми можемо лепо да комуницирамо. "Евровизија" нам оставља простор за то - истакла је Оливера.

- Допао ми се победнички наступ, али сам највијала за Бабy Ласагну. Желела сам да победи Теyа Дора, наравно, али копља су се ломила између Хрватске и Швајцарске. Бабy Ласагна је симпатичан младић, има лепе манире и добре поруке. Немо је показао виртуозност у певању. Ми смо сви гледали у онај тањир и питали се како се окреће. Он је задивио све и заслужено је победио. Прошле године сам навијала за Карију, па је Лорин победила, наравно заслужено - навела је она.

Иако су поједини позвали на повлачење Србије са "Евровизије", попут Александре Радовић, о одустајању наше земље од такмичења, како Оливера истиче, нема говора.

Фото: Профимедиа

 

 

Због чега је битно да учествујемо, за "Курир" наводи:

- Евровизија нам показује у ком правцу је свет искорачио. Одговара на питање шта је то што млади воле, а ми не видимо. Према томе, изузетно је важно што смо ми на том такмичењу.

Оливера Ковачевић је, иначе, осванула на страницама страних портала због одлуке да Европској радиодифузној унији, испред Јавног сервиса Србије, упути захтев за образложење одлуке о дисквалификацији поменутог учесника.

- Мени се допао Холанђанин, да. "Еуропапа", да... Он није био санкционисан јер је покрио главу док је причала представница Израела на конференцији, не, већ је, како је нама ЕБУ послао образложење, дошло до инцидента кад је силазио са сцене, па је напао фотографкињу из шведске националне телевизије, која је ту фотографисала све, али нигде не пише да ли је било физичког контакта или је само вербално насрнуо. Она га је пријавила полицији, то је званично образложење ЕБУ-а - рекла је Оливера прво.

Фото: Профимедиа

 

 

- Ако је то било, ја мислим да је он престрого кажњен. У крајњем случају, можете му забранити улазак у арену, али морате да пустите његов наступ. Људи морају да виде наступ, због тога служе генералне пробе. На њима се сви наступи снимају, па онда кад се, не дај Боже, неко разболи, падне, пусти се тај наступ са пробе. Дисквалификација је претешка, писаћемо ЕБУ-у да нам тачно образложе. Јер они траже све текстове са нашег националног такмичења, желе да виде да ли је ишта спорно, па ко год победио у реду је, да не брину даље. До те мере су ревносни - истакла је потом за "Нову".

- Све надгледају, све виде, али мислим да ова казна није била адекватна. Да ли се слобода смањује? Не, имам утисак да је све више слободе - закључила је Оливера за поменут медиј.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: