Свештеник, који је популаран на друштвеним мрежама, поделио је оглас који кружи интернетом, а у коме се између осталог наводи:

- Драга браћо и сестре, по благослову духовника можете поручити бројанице од правих кристала и драгог камења како бисте се молили и носили наменске бројанице.

Оне вам могу помоћи и бити на корист и спасење. Део новца иде за донацију манастира.

 

 

Хвала Светом Василију Острошком, који нам је отворио и ову могућност спасења", стоји између осталог у огласу, у коме се даље таксативно наводи у чему наводно помажу - од љубавних проблема преко финансија, па све до наводног лечења разних озбиљних болести.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Отац Предраг Поповић

 

Отац Предраг Поповић је озбиљно упозорио на ову превару, те истакао да не постоје никакве "наменске бројанице".

- Водите рачуна о оваквим преварама! Прво, не каже се име духовника ни манастира! Мада може то да се измисли, али се може лако проверити да ли тај духовник постоји у том манастиру и да се позове манастир и све провери. Друго, крију се иза Светог Василија Острошког. Нема јаче ствари него навести неког "моћног" свеца! И треће, бројаница је представљена као амајлија и да има моћ да уради све са списка. А списак такав да захвата све категорије болесника и потребита.

Човеку кад је тешко за сваку се сламку хвала. Ово је злоупотреба, и то духовна најгоре врсте. Велики грех. Дакле, НЕ постоји 'НАМЕНСКА БРОЈАНИЦА'!!! Нити бројанице, нити човек, нити светац, нити манастир, нити било шта има икакве моћи осим Господа Бога! Он једини има моћ коју дели са другима по молитви, а за спасење човека. Њему се молимо, а не неким 'моћним' стварима које спадају у категорију сујеверја, а не вере. Тек тако нећемо задобити милост од Бога. Премудрост", закључио је. Превара и обмана су забрањене осмом божјом заповешћу, а прочитајте и којих су свих десет.

Л&С