Менди Смит, бивша чланица кабинског особља компаније Виргин Атлантиц, открила је да су се ова правила недавно променила. Раније су преминуле путнике смештали у тоалет и закључавали их тамо.

Међутим, због укочености тела која се јавља у седећем положају, преминули би остали у том положају и то би отежало каснију сахрану јер тело не би могло да стане у ковчег.

Фото: Профимедиа

 

 

„Први корак је да питате да ли има медицинских стручњака на лету који су вољни да помогну. Такође комуницирамо са кокпитом да обавестимо капетана о ситуацији.'' објашњава Менди.

Према новим правилима, посада сада мора да положи преминуле путнике преко предњих седишта, пише метро. 

Посада треба да смири њихове сапутнике, да се односи с поштовањем према преминулом, да их покрије ћебадима или да огради простор ћебадима како би се очувала приватност.

Фото: С. Сарић, Профимедиа, Јутјуб принтскрин/SERGIO_SPECTOR

 

 

"Ако су преминули, ми по закону, као кабинско особље, морамо да наставимо даље. Морамо да радимо било какву врсту реанимације док се не утврди да је особа умрла.

Морали бисмо да контактирамо институције из земље у коју слећемо, да би нас дочекала Хитна помоц́ или мртвозорник.

Не бисмо имали хитно слетање, само бисмо то третирали као нормално слетање, под условом да је та особа дефинитивно преминула", објаснила је стјуардеса.

БОНУС ВИДЕО: