Постоје бројни извештаји да је здравље холивудске легенде озбиљно нарушено, те да чак болује и од деменције. Забринути су чак и његови најближи пријатељи, пре свега јер "више не излази из куће" и страхују да ће умрети сам и напуштен.

Фото: Профимедиа

 

 

Наиме, Џек Николсон већину времена проводи у својој луксузној вили на Беверли Хилсу, али живи веома повученим животом и контактира само са својом децом. "Јасно је свима ставио до знања да је његов дом његов замак. Али људи само желе да изађе из куће и појави се да им каже да је добро", рекао је прошле године извор за "Радар Онлине".

"Џек је у контакту са неколико чланова породице, посебно са сином Рејем, али дани његовог дружења су одавно прошли", додао је други извор за исти магазин.

Сличне наводе дао је још један неименовани извор, који га је упоредио са покојним глумцем Марлоном Брандом, који је био Џеков први комшија и близак пријатељ. "Брандо је умро као самотњак, а Џекови пријатељи сада праве поређење између њих двојице. Да, његова деца га посећују, али они су његова једина веза са светом. Као да не жели више да се суочи са стварношћу и то је једноставно тужно", рекао је.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Подсетимо, Николсон се повукао из света глуме 2010. године, а још тада је речено да има проблеме са памћењем и да више не може да упамти реплике које се од њега траже. Иако још од тада живи далеко од светла рефлектора, последњих неколико година је његова самоизолација екстремна, а управо је то забринуло његове пријатеље и познанике.

Одређени инсајдери истичу да "његов ум нестаје", али је стварно стање његових когнитивних способности остало непознато широј јавности. У веома ретким приликама када се појавио у јавности, на горе поменутим НБА утакмицама, из фотографија није могуће закључити какво је његово ментално стање.

БОНУС ВИДЕО: