"Кажу да је добро увек тамо где тренутно нисмо, а да је увек лоше тамо где се сада налазимо," каже Сократ.

Директорка једне маркетиншке агенције има завршена два факултета и плату толику да сваки месец може да купи нови стан. Она живи на луксузној локацији, вози најбоља кола и три пута годишње одлази у најбоља одмаралишта на свету.

Међутим, она јавно признаје да је несрећна. Нема мужа, нема децу, а онај којег је чекала - оженио се прошле године.

Фото: Википедија

 

 

"Да сам само мало глупља, била бих срећна. Не бих размишљала о ситницама, удала бих се за првог који наиђе, родила бих троје деце, једно за другим. Сваки дан бих само размишљала о томе којем су зубићи изникли, и када треба да их пресвучем и нахраним," вајкала се она.

"Тако хоћеш да живиш?"

"Да, као сви остали. Као оне породице са рекламе што седе за столом док им мајка спрема палачинке. Желим да будем та мајка," каже она несвесна чињенице да ти људи са рекламе желе да живе као она.

Једна жена није могла да роди дете. Годинама је живела са својом великом љубави из средње школе. Имали су новац па су након пет година безуспешног покушавања, отишли на вантелесну која се пролонгирала на још пет година.

Доктор јој је рекао да покуша са другим мушкарцем, јер "можда нису генетски одговарали" она и муж.

Фото: Профимедиа

 

 

Оставила је мужа и у очајничкој жељи да роди себи дете, нашла је другог човек, па онда трећег и све тако. Напокон је након вишегодишњих покушаја родила дете са деформитетом.

У тишини спаваће собе, својој мајци је у поверењу рекла да то уопште није оно што је хтела. Била је несрећна.

Али шта је срећа?

Мудри Сократ је рекао:

"Обична логика каже: ако си несрећан - онда немаш срећу. Ако немаш срећу, онда је потражи.

Парадоксална логика каже: ако тражиш срећу, онда ћеш је изгубити. Зато је најбоље само седети и схватити да је срећа то што имаш."

БОНУС ВИДЕО: