Тек у јануару 2018. године Карпентеру је коначно речено да има тумор на мозгу, који захтева хитну операцију. Све то време симптоме је приписивао стресу и прекомереном раду. Карпентер је детаље о болести испричао на ТикТоку.

- Могу да вам кажем неколико знакова тумора на мозгу. Мој тумор је био неоткривен осам година. Постајао је све већи, а никада нисам имао главобоље, чак ни после пијанства.

Иако су главобоље често први знак тумора на мозгу, Карпентер није патио од њих. Уместо тога, приметио је проблеме са изговарањем речи и заборављањем како се неке речи изговарају.

Фото: Н. Скендерија, П. Милошевић

 

- Изговарао бих речи чудно. Када сам трезан, заборављао бих како се неке речи изговарају или шта говорим усред реченице - рекао је Карпентер. Неколико година касније, приметио је промене у менталном здрављу. - Моје емоционалне реакције су се пореметиле - рекао је Карпентер, који је то приписивао великом притиску на послу где је радио 70-80 сати недељно.

Најалармантнији тренутак догодио се током путовања у Америку, када је доживео чудан напад.

@tumourkiller Once again, brain, tumours, suck #awareness #braintumour #nhs #hospital #scan #symtoms #signs #redflag @The Brain Tumour Charity @Macmillan Cancer Support ♬ Very Sad - Enchan

- Најважнији знак који је требало да приметим појавио се 2017. године, годину дана пре дијагнозе. То се догодило током путовања у Америку, када сам седео поред ирског пара. Заспао сам, а када сам се пробудио, испричали су ми да сам испуштао чудне звукове, нисам могао да се померим и тешко ми је било да дишем - испричао је.

- Тада сам схватио да се нешто озбиљно догађа, али сам то приписао лошем сну. Међутим, слична искуства су се наставила до дијагнозе. На радном састанку доживео сам напад који је личио на мождани удар. Посетио сам лекара и коначно добио дијагнозу - рекао је.

Фото: Профимедиа

 

Дијагнозу тумора на мозгу добио је у јануару 2018., а на операцију је ишао два месеца касније. Карпентер је морао да буде будан током захвата, а опоравак је био изазован. Упркос томе, само три месеца после операције, Карпентер се вратио послу и чак учествовао у хуманитарним активностима попут планинарења на Килиманџаро.

БОНУС ВИДЕО: