Tek u januaru 2018. godine Karpenteru je konačno rečeno da ima tumor na mozgu, koji zahteva hitnu operaciju. Sve to vreme simptome je pripisivao stresu i prekomerenom radu. Karpenter je detalje o bolesti ispričao na TikToku.

- Mogu da vam kažem nekoliko znakova tumora na mozgu. Moj tumor je bio neotkriven osam godina. Postajao je sve veći, a nikada nisam imao glavobolje, čak ni posle pijanstva.

Iako su glavobolje često prvi znak tumora na mozgu, Karpenter nije patio od njih. Umesto toga, primetio je probleme sa izgovaranjem reči i zaboravljanjem kako se neke reči izgovaraju.

Foto: N. Skenderija, P. Milošević

 

- Izgovarao bih reči čudno. Kada sam trezan, zaboravljao bih kako se neke reči izgovaraju ili šta govorim usred rečenice - rekao je Karpenter. Nekoliko godina kasnije, primetio je promene u mentalnom zdravlju. - Moje emocionalne reakcije su se poremetile - rekao je Karpenter, koji je to pripisivao velikom pritisku na poslu gde je radio 70-80 sati nedeljno.

Najalarmantniji trenutak dogodio se tokom putovanja u Ameriku, kada je doživeo čudan napad.

@tumourkiller Once again, brain, tumours, suck #awareness #braintumour #nhs #hospital #scan #symtoms #signs #redflag @The Brain Tumour Charity @Macmillan Cancer Support ♬ Very Sad - Enchan

- Najvažniji znak koji je trebalo da primetim pojavio se 2017. godine, godinu dana pre dijagnoze. To se dogodilo tokom putovanja u Ameriku, kada sam sedeo pored irskog para. Zaspao sam, a kada sam se probudio, ispričali su mi da sam ispuštao čudne zvukove, nisam mogao da se pomerim i teško mi je bilo da dišem - ispričao je.

- Tada sam shvatio da se nešto ozbiljno događa, ali sam to pripisao lošem snu. Međutim, slična iskustva su se nastavila do dijagnoze. Na radnom sastanku doživeo sam napad koji je ličio na moždani udar. Posetio sam lekara i konačno dobio dijagnozu - rekao je.

Foto: Profimedia

 

Dijagnozu tumora na mozgu dobio je u januaru 2018., a na operaciju je išao dva meseca kasnije. Karpenter je morao da bude budan tokom zahvata, a oporavak je bio izazovan. Uprkos tome, samo tri meseca posle operacije, Karpenter se vratio poslu i čak učestvovao u humanitarnim aktivnostima poput planinarenja na Kilimandžaro.

BONUS VIDEO: