Бивши запослени у краљевској палати, кућна помоћница и радник обезбеђења тврде да је Кејт Мидлтон пала у кому након предозирања таблетама за спавање. Информацију су објавили бројни корисници друштвене палтформе Икс, некадашњег Твитера.

Фото: Профимедиа

 

„Рано увече 28. децембра после чаја, нашли смо је онесвешћену у својој соби и брзо је одведена у болницу. Никад је више нисмо видели“, наводно су открили бивши чланови особља које је бринуло о принчевском пару.

ФОТО: Принтскрин X

 

Палата се још није огласила овим поводом, што додатно потпирује гласине, јер је јако брзо реаговала на прве наводе овог типа. Реч је о тврдњама шпанске новинарке Конче Каљеха, која је у популарном информативном програму Фисета још у јануару обелоданила да је принцеза од Велса у коми. Али, у њеној верзији, Мидлтонова се у коматозном стању нашла након операције абдомена, односно услед компликација које су је пратиле

- Лекари су морали да донесу драстичне одлуке у том тренутку због компликација које су настале - рекла је новинарка, позивајући се на извор из болнице у којој је оперисана принцеза.

- Одлука је била да је ставе у индуковану кому. Морали су да је интубирају. Било је озбиљних компликација, које нису очекивали јер је операција прошла добро, али постоперативни период није прошао тако добро. Кејтин живот је био у великој опасности након операције и практично цела болница је била на ногама - навела је новинарка, чији су извештај пренели готово сви шпански медији.

ФОТО: Принтскрин X

 

Међутим, извор из палате је оштро демантовао те тврдње.

- То је потпуна глупост - рекао је извор из палате за Тајмс и додао:

- Та новинарка није покушала да провери било шта што је рекла са било ким у домаћинству. То је у основи потпуно измишљено - демантовао је причу шпанске новинарке извор из палате.