У недавном обраћању, истакао је забринутост због утицаја новог доба и глобализације на друштво, изражавајући дубоку бригу због процеса трансформације истине и заједништва.

У свом карактеристичном стилу, Поповић је нагласио да се аутентична суштина друштва квари и замењује новим, поквареним интерпретацијама.

- Антихрист који ће доћи, узима ону истину, а то је истина заједнице и јединствености и квари је и даје нову суштину, опет покварену суштину, да сви морамо да будемо заједно - објашњава Поповић у свом обраћању. - То је та њу ејџ глобализација, где смо сви једно у идеји коју он режира.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Oтац Предраг Поповић

 

Поповић даље анализира како је овај процес манипулације суптилно и лукаво дизајниран, истичући да многи људи без икаквих питања прихватају нове интерпретације, подложни због своје гордости и страха за сопствени живот.

- Замислите како је то лукаво сплетено и направљено, да узме главну суштину и истину и да да нови смисао са овим временом и да људи то без икаквих проблема узму. Како? Зато што су горди, зато што се боје за сопствени живот, зато ће то прихватити без икаквих проблема.

Фото: Јутјуб принтскрин/Oтац Предраг Поповић

 

Поповић сматра да људи, као главни актери друштва, често упадају у замку, гладни за променом и смислом, чиме постају подложни манипулацији. Он описује ову ситуацију сликовито, поредећи људе са гладном рибом која неће оклевати да загризе мамац, чак и ако је свестна да се ради о обмани.

- А пецате рибу, гладна риба ће се пре ухватити него сита, људи су гладни, очи су им гладне, незасити су и ви им дајте мамац, дајте им варалицу, шарену лаж и они ће ухватити то, па чак и ако знају да је то шарена лаж и да је то трокрака удица са које се никад неће ослободити, зато што су главни да буду неко и нешто.

БОНУС ВИДЕО: