Годинама је покушавала да се оствари у улози мајке, а тек после осам спотаних побачаја родила је сина Марка свом супругу, ракетном инжењеру Мартину Дарку Полаку. Марко је такође инжењер и који им је подарио троје унучади.

- Рећи ћу вам још један детаљ, али вас молим да од мене не тражите да га елаборирам. Сина сам родила тек из деветог пута. Да ли то довољно илуструје упорност? - открила је једном приликом Мира.

Фото: Петар Милошевић

 

Мира није говорила често о улози мајке и баке, али сматра себе добрим родитељем: 

- Не знам, мислим да сам била добар родитељ. Како су васпитали сестру, брата и мене, тако сам и ја васпитавала своје дете. Тешко је одолети моделу који сте добили од родитеља, а искрено, не видим да је био лош. Можда сам ту и тамо морала нешто да модернизујем, али у суштини, то је то. Поштовала сам сиовљево право на сопствено мишљење, нисам му се петљала у живот, нисам давала савете, трудила сам се, а и данас покушавам да му помогнем кад год то од мене тражи - навела је за домаће медије српска Опра Винфри, како је колеге интерно зову.

- Мој син Марко је исти отац, али је зато унука Лара иста ја. Једва чекам да ме замени - похвалила се једном приликом Мира и показала колико је поносна што има у породици наследницу, која ће кренути њеним стопама.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: