Godinama je pokušavala da se ostvari u ulozi majke, a tek posle osam spotanih pobačaja rodila je sina Marka svom suprugu, raketnom inženjeru Martinu Darku Polaku. Marko je takođe inženjer i koji im je podario troje unučadi.

- Reći ću vam još jedan detalj, ali vas molim da od mene ne tražite da ga elaboriram. Sina sam rodila tek iz devetog puta. Da li to dovoljno ilustruje upornost? - otkrila je jednom prilikom Mira.

Foto: Petar Milošević

 

Mira nije govorila često o ulozi majke i bake, ali smatra sebe dobrim roditeljem: 

- Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Kako su vaspitali sestru, brata i mene, tako sam i ja vaspitavala svoje dete. Teško je odoleti modelu koji ste dobili od roditelja, a iskreno, ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo morala nešto da modernizujem, ali u suštini, to je to. Poštovala sam siovljevo pravo na sopstveno mišljenje, nisam mu se petljala u život, nisam davala savete, trudila sam se, a i danas pokušavam da mu pomognem kad god to od mene traži - navela je za domaće medije srpska Opra Vinfri, kako je kolege interno zovu.

- Moj sin Marko je isti otac, ali je zato unuka Lara ista ja. Jedva čekam da me zameni - pohvalila se jednom prilikom Mira i pokazala koliko je ponosna što ima u porodici naslednicu, koja će krenuti njenim stopama.

(Alo)

BONUS VIDEO: