Мирјана нема потомке и једном приликом се осврнула на ту тему, када је рекла: “Мени се брак није десио, само неке велике љубави, из њих нису настала деца. Никад нисам испитивала зашто је тако”.

- Ти ако се родиш као мушкарац, није твоја улога да у будућности будеш вођа, то није страшно. Људи морају да пресаберу да, било шта да одлуче, то је њихово право. Ниси ништа мање вредно људско биће. Жена не мора да рађа децу. Многе не могу да имају децу, а многе и не желе децу, неке желе много деце. Друштво би ту требало да помогне свима да оствари своје циљеве. То јесте нека врста договора, доста је што самог себе преиспитујеш, не треба и други људи да те стављају на тапет - рекла је Мира, која је проговорила и о љубави.

- То да се ти питаш шта то заправо значи, тај сексуални однос, шта се то буди у теби, какви су то лептирићи у стомаку, да ли је то љубав или жудња. О томе нисам ни размишљала тада, то некако спајаш. Желиш да будеш са неким и мислиш да је то љубав. И данас многи млади бркају те ствари јер хормони много брзо раде - истакла је глумица у подкасту “Тампон зона” и додала:

Фото: ATA Images

 

- Сећам се да, све што сам од образовања о томе, које су моји родитељи мени могли да дају, било је мамино: “Чувај се”. Имала сам срећу или несрећу да моја најбоља другарица затрудни са 16 година. Била сам присутна како је њу неки мушкарац искористио. Када се то њој десило, ухватио ме је страх, али ме то наравно није одвратило од мојих настојања да престанем да будем девица. Што се није дуго дешавало из разноразних разлога.

Како је рекла, себе никада није доживљавала као привлачну девојку, а ни мушкарци је нису на тај начин гледали.

Фото: АТА имагес

 

- Идеја других људи није била да сам трофеј као неке моје другарице које су јурили мушкарци јер су биле лепе. Нисам била лепа, имала сам бубуљице и грозну косу, али сам посматрала свет из друге перспективе. Када ми се десила Петрија на другој години Академије, остварио ми се сан. Помислила сам да ћу играти тетке и стрине у провинцијским позориштима, а онда су почели да ме зову...

Крајем фебруара одржана је премијера представе “Гидионов чвор” у Београдском драмском позоришту, где Мирјана игра главну улогу, а која се бави темом настрадале деце.

Фото: Профимедиа

 

- Једино што треба да радимо је да обрађујемо теме из стварности које се тичу душе. Ова представа говори о две жене које су се среле у истом простору, сударају се и губе, и покушавају да нађу одговоре на питања након трагедије - рекла је и додала:

- Не обраћамо пажњу на неке ствари док има времена да се реагује. Обично су мере које се касније предузимају врло формалне. Није довољно само следити правила, мораш да видиш, као што је та наставница морала да види то дете, тако је и мајка морала да види свог сина, ко је он. Одрасли често не виде и јако често подразумевају децу. Мала су и глупа, не знају ништа и шта има да им објашњаваш.

БОНУС ВИДЕО: