Тони је једном приликом сарађивао и са краљем народне музике, Шабаном Шаулићем. Музичар је створио чувени хит "Шадрвани" који је Шабан објавио 2003 године. Поводом Тонијеве смрти и сарадње са Шабаном, огласио се и Славко Стефановић. 

- Сад од вас чујем ову тужну вест. Много ми је жао. Тони је један диван човек који је занесењак, али у позитивном смислу те речи. Писао је текстове за своју душу. Не могу сад да се сетим како смо се упознали, али знам да је дошао код мене и понудио ми песме. Дословице ми је рекао: "Ево, дај ми колико мислиш да треба, само да купим дрес". Да, баш тако, био је велики поштовалац фудбала. Волео је да пише Манчестер или Русија, не могу сад да се сетим. Уопште није тражио да га потпишем на текстовима, али ја сам све желео да платим како треба - сећа се Стефановић и наставља:

Фото: В. Данилов

 

- Тај текст "Шадрвани" ми је одмах запао за око. Кад сам урадио мелодију одмах ми је пао на памет Шабан Шаулић. У то време ми је била част да урадим за њега. Имао сам две песме и рекао Шабану да ћу једну да му дам, а за другу ћемо да се договоримо. Обе песме су се свиделе Шабану, а посебно Шадрвани. Тони није имао додира што се тиче Шабана, само је дао текст и после сам још неке текстове узео од њега, али нисмо направили успешну сарадњу. Он је тако био позитиван кад год је дошао код мене волео је да попије ракијицу. Велики рокер је био у души - рекао је Славко. 

- Он и ја се нисмо познавали, али смо имали прилку да се затекнемо у истом друштву. Он је са собом носио пуну свеску текстова које је писао са намером да их прода. Нисам имао намеру да снимим песму у том тренутку, али када ми је испричао да му је новац неопходан да би преживео, погледао сам шта нуди и изабрао пет текстова. Тражио је много мање пара, 20 евра, али ја сам му дао пуну цену коју сам иначе плаћао. Између осталих, међу њима је био текст песме Шадрвани који ме је стварно одушевио. Снимио сам ту песму и испоставило се да је била велики хит. Жао ми је што нисам ниједну од осталих снимио, али биће времена - рекао је својевремено Шабан Шаулић.

Текст песме "Шадрвани"

Кад мислим о теби пуна ми је часа дотукла ме трезног тужна прича наша не проклињем тебе била си ми драга напусти нас љубав, нестаде без трага

Реф. Нећу да ти признам ти ми срце рани из баште ме твоје зову шадрвани отворићес прозор сама и без среће упалићес фењер ал' ме бити неће

Чујем да се кајеш зато Богу хвала да буде к'о некад све би сада дала крај капије чекас јер знас да ћу проћи ако те позовем да л' ћес са мном поћи.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: