Представник Кубе је рекао да одбацује текст резолуције, док је Никарагва рекла да не подржава текст резолуције јер не доприноси помирењу.

- Нечувено је да постоје двоструки стандарди на западу. Подсетила бих и на геноцид колонизатора у Африци, као и на чињеницу да је НАТО бомбардовао територију земље на коју се Резолуција односи - рекла је представница Никарагве у УН-у.

Представник Венецуеле рекао је да ће нацрт резолуције, пре него што ће допринети помирењу, продубиће јаз између народа у БиХ - Хрвата, Срба и Бошњака.

- - Ми смо за национално помирење и за поновну изградњу мира. Ово није први пут да пред собом имамо тежак задатак разматрање нацрта резолуције. Тај нацрт резолуције пре него што ће допринети помирењу, продубиће јаз између народе у БиХ, Хрвата, Срба и Бошњака. Они морај уда изграде заједничку будућност - рекао је представник Венецуеле.

Представник Кине оценио је да је нацрт распршио велике контроверзе у БиХ.

- Кина изнова позива на пуну комуникацију са кључним учесницима и државама чланицама у нацрту резолуције. Исхитрено гласање о нацрту резолуције која је и даље обележена великим разликама није у складу са духом помирења и хармоније унутар БиХ и међу земљама региона. Није у складу са жељом да се одржи мир на Западном Балкану - рекао је представник Кине.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: