Predstavnik Kube je rekao da odbacuje tekst rezolucije, dok je Nikaragva rekla da ne podržava tekst rezolucije jer ne doprinosi pomirenju.

- Nečuveno je da postoje dvostruki standardi na zapadu. Podsetila bih i na genocid kolonizatora u Africi, kao i na činjenicu da je NATO bombardovao teritoriju zemlje na koju se Rezolucija odnosi - rekla je predstavnica Nikaragve u UN-u.

Predstavnik Venecuele rekao je da će nacrt rezolucije, pre nego što će doprineti pomirenju, produbiće jaz između naroda u BiH - Hrvata, Srba i Bošnjaka.

- - Mi smo za nacionalno pomirenje i za ponovnu izgradnju mira. Ovo nije prvi put da pred sobom imamo težak zadatak razmatranje nacrta rezolucije. Taj nacrt rezolucije pre nego što će doprineti pomirenju, produbiće jaz između narode u BiH, Hrvata, Srba i Bošnjaka. Oni moraj uda izgrade zajedničku budućnost - rekao je predstavnik Venecuele.

Predstavnik Kine ocenio je da je nacrt raspršio velike kontroverze u BiH.

- Kina iznova poziva na punu komunikaciju sa ključnim učesnicima i državama članicama u nacrtu rezolucije. Ishitreno glasanje o nacrtu rezolucije koja je i dalje obeležena velikim razlikama nije u skladu sa duhom pomirenja i harmonije unutar BiH i među zemljama regiona. Nije u skladu sa željom da se održi mir na Zapadnom Balkanu - rekao je predstavnik Kine.

(Blic)

BONUS VIDEO: