- Vladimir Putin, predsednik Rusije, će učiniti to za mene, ali ne za bilo koga drugog - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži, kako prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je bilo kakav kontrakt Putina sa Trampom. Peskov je dodao da kontakti o zatvorenim osoba ne bi trebalo da budu javni napominjući da tako ne mogu da budu efektivni. 

Gerškovič (32) je američki novinar koji je uhapšen u martu 2023. godine, a zatvoren je u zatvoru Lefortovo pod optužbom za špijunažu.

Putin je ranije u februaru izjavio da bi bila moguća razmena Gerškoviča i ruskog državljanina koji je u Nemačkoj u zatvoru zbog ubistva. Peskov je ponovio prethodne izjave Kremlja da kontakti sa Vašingtonom u vezi sa bilo kakvom razmenom zatvorenika moraju biti vođeni "u potpunoj tišini i apsolutno diskretno. To je jedini način na koji mogu biti efikasni".

Tokom svog predsedničkog mandata od 2017. do 2021. godine, Tramp je izrazio divljenje prema Putinu.

On je 2018. godine odbio da optuži ruskog lidera za mešanje u američke izbore 2016. godine, dovodeći u pitanje nalaze svojih obaveštajnih agencija i izazivajući kritike u Americi.

BONUS VIDEO:

(Mondo)