- Владимир Путин, председник Русије, ће учинити то за мене, али не за било кога другог - написао је Трамп на својој друштвеној мрежи, како преноси Ројтерс.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков негирао је било какав контракт Путина са Трампом. Песков је додао да контакти о затвореним особа не би требало да буду јавни напомињући да тако не могу да буду ефективни. 

Гершкович (32) је амерички новинар који је ухапшен у марту 2023. године, а затворен је у затвору Лефортово под оптужбом за шпијунажу.

Путин је раније у фебруару изјавио да би била могућа размена Гершковича и руског држављанина који је у Немачкој у затвору због убиства. Песков је поновио претходне изјаве Кремља да контакти са Вашингтоном у вези са било каквом разменом затвореника морају бити вођени "у потпуној тишини и апсолутно дискретно. То је једини начин на који могу бити ефикасни".

Током свог председничког мандата од 2017. до 2021. године, Трамп је изразио дивљење према Путину.

Он је 2018. године одбио да оптужи руског лидера за мешање у америчке изборе 2016. године, доводећи у питање налазе својих обавештајних агенција и изазивајући критике у Америци.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)