На подручју Београда киша већ пада, а према најавама РХМЗ падаће и наредних сат времена.

За викенд и почетком следеће седмице делимична стабилизација времена - у већини места биће суво уз дуже сунчане интервале, а на западу, југозападу и југу Србије преовлађиваће облачно с кишом, плјусковима и грмлјавином. За викенд ће у кошавском подручју поново дувати умерен до јак југоисточни ветар.

Упаљен метеоаларм

У целој Србији данас је на снази жути метеоаларм због кише и грмљавине, док је ово упозорење у југозападној Србији и на простору КиМ упаљен само због грмљавине.

Жути метеоаларм значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

Време наредних дана

У суботу 25. маја нас изнад већег дела земље очекује претежно сунчано или мало облачно време. У западним, југозападним и јужним пределима Србије у току преподнева постепено наоблачење, које ће после подне, увече и у току ноћи местимично условити кишу и локалне пљускове с грмљавином. Ветар слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак,југоисточни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 23 до 28 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа: 80%.

Недеља: Изнад већег дела мало и умерено облачно и суво, а у западним, југозападним и јужним пределима Србије претежно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином. Ветар слаб и умерен југоисточни, у кошавском подручју умерен и јак, на југу Баната повремено и олујни, увече у слабљењу. Најнижа температура од 10 до 17 степени, а највиша од 21 до 27 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа: 80%. Удари ветра > 17 м/с, вероватноћа: 80%.

Понедељак: Претежно сунчана, а тек понегде уз променљиву облачност на југозападу и северу Србије краткотрајна киша или пљусак. Ветар слаб до умерен, променљив. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 24 до 28 степени.

БОНУС ВИДЕО